Skip to: Documentaire CLEAN CONNECTIONS

Kenniscentrum Phrenos website

Documentaire CLEAN CONNECTIONS

De documentaire CLEAN CONNECTIONS – waarin scholieren een leeftijdgenoot ontmoeten die herstellende is van een verslaving – is vanaf juni 2021 beschikbaar voor scholen in Brabant!

Kunstenaarscollectief Coup Cura en verslavingszorginstelling Novadic-Kentron zijn samen een project gestart met de naam MIST; een spannend project waarin Coup Cura door middel van Spoken Words, Virtual Reality, theaterworkshops, beeldende kunst en een documentaire Brabant intrekt om kwetsbaarheid bespreekbaar te maken en stigma’s rond verslaving tegen te gaan.
Afgelopen jaar gaven zij workshops op vijf middelbare scholen in Breda, Roosendaal, Den Bosch en Oss. Naar aanleiding van deze workshops is de hartverwarmende documentaire CLEAN CONNECTIONS gemaakt. Een documentaire van 45 minuten waarin scholieren een leeftijdgenoot ontmoeten die herstellende is van een verslaving.

Clean Connections: opening voor gesprek in de klas

In de documentaire delen de jongeren door middel van kunst iets over hun kwetsbare momenten met elkaar: de één met een spoken word en de ander met behulp van beelden die illustrator Kyra Sacks maakte n.a.v. hun verhaal over verslaving. De documentaire is een mooie opening voor een gesprek over verslaving in de klas. Een klein deel van de jongeren is gevoelig voor verslaving, maar momenten waarop we steun kunnen gebruiken kennen we allemaal. De documentaire laat zien hoe we – vaak meer dan we vermoeden – dingen met elkaar gemeen hebben.

Download voor meer informatie de Flyer

Back To Top