Skip to: Deelnemers gezocht voor Canglia-onderzoek

Kenniscentrum Phrenos website

Deelnemers gezocht voor Canglia-onderzoek

Het CANGLIA-team aan het UMC Utrecht is bezig met een onderzoek naar de werking van cannabidiol op de microglia in patiënten met psychosegevoeligheid. Het team zoekt nog deelnemers voor het onderzoek. Hiervoor is een vergoeding (en daarnaast reiskostenvergoeding) beschikbaar.

Microglia zijn cellen die de hersenen beschermen tegen ziekten. Bij patiënten die een psychose hebben gehad, werken deze microglia niet goed. Mogelijk verbetert de cannabisachtige stof cannabidiol de werking van microglia. Cannabidiol is een product dat van nature in cannabis voorkomt. Van cannabidiol word je niet high of stoned. Steeds meer onderzoek laat zien dat cannabidiol een gunstig effect heeft op hersenziektes zoals psychose en epilepsie.

Deelname

Elke deelnemer gebruikt 4 weken (28 dagen) capsules met cannabidiol of placebo. Daarnaast blijven alle deelnemers hun normale behandeling met antipsychotica volgen. Het hele onderzoek bestaat uit drie bezoeken aan het UMC Utrecht, waarbij interviews, bloed en enkele korte cognitieve taken worden afgenomen. Tijdens het tweede en derde bezoek wordt een MRI scan gemaakt. De participanten zullen een tegemoetkoming ontvangen voor hun deelname van 120 tot 180 euro.

Doelgroep

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar deelnemers:
– tussen de 16-40 jaar;
– die niet langer dan 5 jaar geleden een eerste psychose hebben gehad.

Meer informatie kunt u vinden op de website (www.canglia.nl) of u kunt een e-mail sturen naar canglia@umcutrecht.nl.

U kunt ons ook bellen: 088 7563459

Download de flyer

 

 

Back To Top