Skip to: De helende werking van kunst

Kenniscentrum Phrenos website

De helende werking van kunst

WillemvanGenkKwintes, zorgorganisatie voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid, en Stichting Willem van Genk, beheerder van Outsider kunst, organiseren een bijzonder symposium over ‘de helende werking van kunst’ in Het Dolhuys. Aan het eind van het symposium wordt de nieuwe zomerexpositie met Outsiderkunst ‘Essenties 1’ officieel geopend. De deelnemende kunstenaars zijn hierbij aanwezig.
Hoe beleven kunstenaars uit kwetsbare groepen het maken van hun werk? Verdienen zij extra ondersteuning zodat het gevoel voor eigenwaarde en zelfbewustzijn vergroot kan worden? Komen zij daardoor een stap dichterbij een volledige deelname aan de maatschappij? En kunnen de nu beschikbare WMO gelden blijvend worden besteed aan creatieve ontwikkeling van talenten uit deze groepen?
De gespreksleiding is in handen van mw. Hedy d’Ancona, ambassadeur van ‘Lang Leve Kunst’. Uitgenodigd zijn wethouders en beleidsmedewerkers met portefeuille Wmo/participatie, psychiaters, wijkteamleden, cliënt-kunstenaars en alle belanghebbenden uit de kunstwereld.
Dit symposium wordt gratis aangeboden door Kwintes. Voor de aanmelding wordt slechts vijf euro administratiekosten gevraagd.

Back To Top