Skip to: Clubhuis De Horizon draait op volle toeren

Kenniscentrum Phrenos website

Clubhuis De Horizon draait op volle toeren

In maart 2017 is in Winschoten het Clubhuis De Horizon gestart. Deze gemeenschap gestoeld op de principes van het Clubhouse-model biedt mensen met psychische problemen de mogelijkheid dagelijks bijeen te komen. Het clubhuis heeft hiervoor een plek gekregen in het pand van de voormalige Winschoter Courant te Winschoten. Stafleden en clubhuisleden zorgen samen voor het reilen en zeilen in het pand. Het doel is te voorkomen dat mensen  in een isolement raken, en ruimte krijgen om dingen te doen waar ze goed in zijn.

Het Clubhuismodel

Het clubhuismodel gaat uit van de behoefte van mensen om ergens bij te horen, om zich veilig te kunnen voelen, om nuttig te zijn, om relaties met anderen te onderhouden, om zichzelf te kunnen ontwikkelen, om een plek te hebben waar men welkom is en gerespecteerd wordt. Daarnaast is het optimistisch ten aanzien van de mogelijkheden; er is geen focus op de aandoening, symptomen en/of de behandeling daarvan. Leden worden aangesproken op hun gezonde kant, waarbij er veel ruimte is voor het (her)ontdekken van talenten en mogelijkheden, eigen kracht en het maatschappelijk functioneren.

Ontbijt!

Vanochtend, 24 mei 2017 om 8.30 uur is het Clubhuis gestart met het aanbieden van een ontbijt. Dit is een inspanning van clubhuisleden en de plaatselijke Albert Heijn. Elf mensen genoten van een heerlijk ontbijtje. Andere activiteiten zijn een naaiatelier, en een wekelijkse kookclub.
Volg de ontwikkeling van clubhuis De Horizon op: http://clubhuisdehorizon.nl/
Een ander voorbeeld van een voorziening die werkt volgens het clubhuismodel is De Waterheuvel in Amsterdam.
 
 

Back To Top