Skip to: Campagne 'Het is nooit te laat'

Kenniscentrum Phrenos website

Campagne 'Het is nooit te laat'

LOGO_WJWEPI-web
De aftrap van de landelijke voorlichtings- en beeldvormingscampagne ‘Het is nooit te laat’ vond op 28 januari plaats in een volle filmzaal in Eye (Amsterdam). De campagne is ontwikkeld door een team jongeren die een psychose hebben gehad. Zij willen hiermee stimuleren dat psychoses eerder ontdekt en genormaliseerd worden en dat mensen die een psychose krijgen eerder herstellen. Hun doel is stigma’s weg te halen bij werkgevers, jongerenorganisaties en onderwijsinstellingen, om de sociale inclusie van psychische kwetsbare jongeren te bevorderen.
Voor de campagne is de film Psychose! gemaakt. In deze film komen jonge mensen aan het woord over hun psychose en hun herstel. Behalve de film is er Een informatief werkboek: Alles wat je moet weten over psychoses.
Interactieve bijeenkomsten
Het team ‘Het is nooit te laat’ zal op locatie interactieve bijeenkomsten organiseren, waarin de film vertoond wordt, en de sprekers over hun ervaringen in gesprek gaan met het publiek. Deze bijeenkomsten zijn op maat ontwikkeld, zodat ze goed aansluiten bij de organisatie en doelgroep in kwestie.
Eva Jinek
Vrijdag 30 januari waren Yve Baya en Daniel Krikke van het team ‘Het is nooit te laat’ te gast bij Eva Jinek in de live uitzending op NPO1.  Bekijk hier de herhaling!
http://jinek.kro-ncrv.nl/seizoenen/seizoen-2015/afleveringen/30-01-2015
Informatie
Meer informatie over de campagne, het team, het bestellen van de materialen en de  interactieve bijeenkomsten vindt u op www.hetisnooittelaat.nl

Back To Top