Skip to: BovenJan: online platform voor mensen met psychische problemen en hun familieleden en naasten

Kenniscentrum Phrenos website

BovenJan: online platform voor mensen met psychische problemen en hun familieleden en naasten

MIND Ypsilon en Plusminus hebben afgelopen zomer een nieuw online platform voor mentale gezondheid gemaakt: BovenJan!  Het doel van BovenJan is dat het een veilige plek is voor iedereen met psychische problemen en hun naasten en familieleden om elkaar online te ontmoeten, ervaringen te delen, advies te krijgen en informatie te vinden. 

Wat vind je op BovenJan?

Het platform biedt meer dan alleen de mogelijkheid om contact te maken met lotgenoten. BovenJan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Community: hier kun je gelijkgestemden ontmoeten. Stel je vragen, praat mee in een groep of op het forum, lees ervaringsverhalen of deel die van jou, of kies voor 1-op-1-contact.
  • Informatie: hier vind je een kennisbibliotheek met informatie over verschillende aandoeningen, een overzicht met het laatste nieuws over mentale gezondheid en interessante activiteiten.
  • Hulp en ondersteuning: stel je vraag in het eSpreekuur, bekijk de veelgestelde vragen of vind een hulplijn buiten het platform.

Goed gevuld

Het is duidelijk dat er veel handen hard aan het werk zijn om het platform te onderhouden. De community is al goed gevuld met verschillende groepen, bijvoorbeeld voor broers en zussen van…, kinderen van ouders met psychische problemen, over stigma, gedachten aan zelfdoding. Ook zijn er al heel veel verhalen, blogs en interviews verzameld. Er is constante stroom nieuws, een goed gevulde agenda en wegwijzer. Om de bezoeker wegwijs te maken in deze enorme brij aan informatie zijn er handige filters toegevoegd onder de kopjes thema’s en rubrieken.

Nieuwsgierig? Bekijk het online platform BovenJan

 

Back To Top