Skip to: Boek: Lifehacks voor meiden met autisme

Kenniscentrum Phrenos website

Boek: Lifehacks voor meiden met autisme

Cover Lifehacks voor meiden met autismeMeisjes met autisme zijn een ondergesneeuwde groep. Hun autisme wordt nog vaak niet herkend, waardoor ze niet de handvatten krijgen voor hun dagelijks leven. Nu is er een boek met ‘lifehacks’ speciaal voor meiden met autisme. Het boek is ontwikkeld in opdracht van FANN.

In de periode van 8 tot 18 jaar kan het leven behoorlijk ingewikkeld zijn. Zeker als je autisme hebt. Meisjes met autisme kunnen hun handen vol hebben aan alle uitdagingen van het dagelijks leven. Lifehacks voor meiden met autisme is een eigentijds en vlot geschreven boek voor meisjes en meiden met autisme, geschreven door Els Blijd-Hoogewys, Marleen Bezemer en Audrey Mol. Het geeft informatie, tips en soms eenvoudige oefeningen voor allerlei thema’s waar deze meisjes in hun (dagelijks) leven tegenaan kunnen lopen: samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit. Het boek bestaat uit ruim veertig korte hoofdstukken over afgebakende onderwerpen. Ze beginnen steeds met het verhaal van een meisje op het primair onderwijs en een meisje op het voortgezet onderwijs met autisme. Daarna volgen informatie en weetjes, worden er tips gegeven voor de meisjes zelf, maar ook voor hun vriendinnen, ouders en leerkrachten. Dit zijn de zogenaamde ‘lifehacks’ die het leven wat makkelijker maken.

Ook hulpverleners kunnen dit boek goed gebruiken om meisjes inzicht en handvatten te geven hoe om te gaan met hun autisme in specifieke situaties. En het helpt bestaande opvattingen over autisme bij meisjes te verhelderen en waar nodig te nuanceren. De auteurs van dit boek zijn ervaringsdeskundigen met autisme en/of behandelaren van meisjes met autisme. De redactie wordt gevormd door drie bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN), allen werkzaam als psycholoog in het autismeveld.

Bestel Lifehacks voor meiden met autisme voor € 28,00.

Back To Top