Skip to: Antipsychotica zonder schadelijke bijwerkingen

Kenniscentrum Phrenos website

Antipsychotica zonder schadelijke bijwerkingen

Marlieke de Jonge, stafmedewerker Empowerment bij Lentis heeft een boekje geschreven met tips en ervaringen van en voor mensen die leven met psychosegevoeligheid. Hiervoor verzamelde zij 100% ervaringskennis.

Zij schrijft over psychosegevoeligheid:
“Psychosegevoeligheid is iets anders dan het meemaken van een (eenmalige) psychose-episode. Kort samengevat is het leven met een brein dat informatie anders verwerkt dan gemiddeld. Prikkels, signalen, indrukken en emoties komen ongefilterd je hoofd binnen en zijn ook nog eens moeilijk te ordenen. En wat geordend is, blijft niet zitten. Dat kan lastig zijn, maar het is wie je bent en ook een bron van creativiteit en vindingrijkheid.

In ieder geval is het de kunst om er handig mee te leren omgaan. Eigenlijk komt het neer op het uitvinden van een persoonlijk evenwicht tussen rust en ruimte om je hoofd te ordenen en zorgen dat je goed contact houdt met ‘belangrijke anderen’ en je leefomgeving.”

Antipsychotica zonder schadelijke bijwerkingen is een gezamenlijke uitgave van Lentis, het Universitair Centrum Psychiatrie en het Rob Giel Onderzoekscentrum.
Je kunt het boekje raadplegen op ISSUU.com

Download de flyer

Back To Top