Skip to: 300 palen, 600 voeten, 1 uitdaging

Kenniscentrum Phrenos website

300 palen, 600 voeten, 1 uitdaging

Face yourself, challenge your mind en doe mee met Last Man Standing!

Op 24 juni organiseert MIND deze actie in Hoorn, waarbij 300 mensen op palen gaan staan en zich laten sponsoren om dit 6 uur vol te houden. Dit is een actie tegen de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt je nog inschrijven of als je zelf niet zo’n paalstaander bent, kun je natuurlijk ook doneren. Kijk hiervoor op https://www.doemeemetmind.nl/project/last-man-standing

Wat gaat MIND doen met het sponsorgeld?

Het geld dat jij ophaalt, gebruikt MIND om aandacht te vragen voor de te lange wachtlijsten in de ggz en de ernstige gevolgen hiervan. Want, dat is hard nodig. Er zijn ontzettend veel mensen die maanden en maanden moeten wachten voordat zij psychische hulp krijgen terwijl de nood zo hoog is. Met soms fatale gevolgen… Jaarlijks overlijden er 3x zoveel mensen door zelfdoding als in het verkeer. Zelfdoding is zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren.
Hoe meer aandacht MIND kan creëren:
•hoe meer invloed ze hebben op politiek en zorgverzekeraars. Met gevolg: meer kans dat daadwerkelijk actie ondernomen wordt om de wachtlijsten aan te pakken.
•hoe meer bewustwording en aandacht bij het Nederlandse publiek, hoe meer mensen daadwerkelijk in actie willen komen.
Op dit moment zet MIND zich al hard in voor de wachtlijsten door actieve lobby (druk uitoefenen en in gesprek blijven gaan) richting zorgverzekeraars en politiek.

Back To Top