Skip to: 14de Psychosecongres: Participatie is een mensenrecht

Kenniscentrum Phrenos website

14de Psychosecongres: Participatie is een mensenrecht

Op 22 november 2018 vindt in het Congrescentrum Regardz te Zwolle het 14de psychosecongres plaats.

Sinds 2016 is het VN-Verdrag over de rechten van mensen met een handicap van kracht. Het is een sterk document dat inspiratie geeft, maar ook vragen oproept over hoe de psychiatrie zich de komende jaren kan ontwikkelen.

Philippe Delespaul, klinisch psycholoog en hoogleraar Innovatie in de GGz, School for Mental Health & Neurosciences, Universiteit Maastricht, lid van de congrescommissie  én een van de sprekers tijdens het congres geeft in een kort document de achtergrond van het programma weer. Hierin schrijft hij o.a.:

“Het VN Verdrag houdt ons een spiegel voor en nodigt ons vooral uit om samen met patiënten en betrokkenen te onderzoeken welke praktijken eigenlijk niet kunnen en hoe het anders kan. Dit betekent dat “(…) we creatiever moeten worden om samen de participatie te bevorderen. Gelijke behandeling en participatie is niet enkel therapie, het is ook en vooral een mensenrecht.”

Voorzitter is Marieke Pijnenborg. Een van de andere sprekers is Carola van Alphen, voorzitter Anoiksis. De Jong-Talentlezing wordt dit jaar gehouden door Jeroen Deenik, promovendus, gezondheidspsycholoog en psychomotorisch therapeut, Langdurige Zorg GGz Centraal.

Bovendien zijn er presentaties over wetenschappelijk onderzoek en workshops en parallelsymposia over o.a. de MoVIT, stemmen horen, RIJP, medicatie. We sluiten de dag af met de bewegingskunstenaar Gil de Grid.

Nieuwsgierig? Schrijf je nu in met vroegboekkorting tot 1 september: Medewerkers van aan Kenniscentrum Phrenos deelnemende instellingen betalen nu € 195,-. Overigen betalen € 265,-.

Meer informatie en inschrijven

Back To Top