Skip to: Inschrijving gestart voor Masterclass Netwerk Vroege Psychose 6 februari 2015

Kenniscentrum Phrenos website

Inschrijving gestart voor Masterclass Netwerk Vroege Psychose 6 februari 2015

De masterclass 2015 heeft als thema ‘Maatschappelijk herstel’ en vindt plaats op 6 februari 2015 in Utrecht.
Internationale sprekers zijn prof. Jo Smith uit Engeland over ‘Getting young people with psychosis back into education and work using Individual Placement Support (IPS)’ en dr. Wenche ten Velden Hegelstad uit Noorwegen over de uitkomsten van de TIPS-studie, waarin klachten van jongeren met een vroege psychose gemeten worden in een follow-up na 10 jaar.
Ook presenteren vijf onderzoekers hun resultaten over sociale cognitie in GROUP, therapie voor sociaal terugtrekgedrag, weerbaarheid tegen stigmatisering bij mensen met psychose, trauma en Psychose (T.TIP) en Virtual Reality Exposure Therapie.
In het debat ‘Zorgen over/voor maatschappelijk herstel’ gaan Lieuwe de Haan, Maarten Muis en Stef van de Weerd, gemeente Rotterdam in op of en hoe behandeling is te integreren met persoonlijk en maatschappelijk herstel.
De masterclass is bedoeld voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten die lid zijn van het Netwerk Vroege Psychose en voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn op het terrein van vroege psychose. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 75 personen.
Accreditatie
Voor 6 punten is accreditatie toegekend door het Verpleegkundig Specialisten Register. Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie,  de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen.
Inschrijven

Back To Top