Op maandag 24 januari van 12.30 tot 13.15 uur organiseert het NIPA samen met de Parnassia Groep weer een NIPA-lunchwebinar. Ditmaal over autisme en suïcidaal gedrag; strategieën voor beoordeling en behandeling. Het lunchwebinar is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden, dus ook niet-NIPA-leden. Meld je nu aan!
Spreker Anne Huntjens
Spreker is mw. drs. Anne Huntjens, psychotherapeut, SPV’er, DGT-therapeut en -docent en o.a. werkzaam bij het Centrum Autisme Haaglanden (Parnassia Groep). Zij is gespecialiseerd in diagnostiek en complexe behandeling van autisme. Ze doet onderzoek naar de effectiviteit van DGT bij cliënten met autisme, suïcidaliteit en destructief gedrag.
Autisme en suïcidaal gedrag: strategieën voor beoordeling en behandeling
Suïcidaal gedrag bij volwassenen met autisme komt vaker voor dan eerder werd gedacht, en het is niet bekend welke behandeling hiervoor geschikt is. Dit leidt tot schadelijke gevolgen voor de cliënten en hun naasten en het maakt behandel- en begeleidingsteams handelingsverlegen, gefrustreerd en angstig.
Dit lunchwebinar richt zich op praktische strategieën voor het aanpakken van suïcidaal gedrag bij volwassenen met autisme. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- Hoe vaak komt suïcidaal gedrag voor bij mensen met autisme voor?
- Waarom komt suïcidaal gedrag vaak voor bij mensen met autisme?
- Hoe herken je suïcidaal gedrag?
- Hoe ga je als hulpverlener om met een cliënt met autisme en suïcidaal gedrag?
Voor wie?
Het webinar is voor geïnteresseerde (ervaringsdeskundige) hulpverleners. Ditmaal is het lunchwebinar toegankelijk voor alle geïnteresseerden, dus naast NIPA-leden zijn ook hulpverleners van andere organisaties van harte welkom om deel te nemen. Ook hulpverleners die niet (veel) met mensen met autisme werken, zijn van harte welkom. Deelname is gratis.
Aanmelden
Aanmelden kan eenvoudig via deze registratielink.
Over het Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA)
Het NIPA is een landelijk netwerk van (ervaringsdeskundige) autismeprofessionals, werkzaam bij ggz-organisaties. We maken (kennis)producten voor de behandeling en begeleiding van mensen met autisme. We ontwikkelen de producten samen de professionals die ermee zullen werken. En met mensen met autisme zelf. Zij weten immers als geen ander waarbij zij ondersteuning willen en op welke wijze.
Ook voorziet het NIPA in een centrale plek waar specialistische kennis over autisme wordt samengebracht en waar specialisten en generalisten elkaar kunnen vinden en van elkaar kunnen leren. Het NIPA maakt als lerend netwerk onderdeel uit van Kenniscentrum Phrenos.
Foto: Charles Deluvio on Unsplash