Skip to: Wilma Boevink ontvangt Ereprijs Fonds Psychische Gezondheid op Phrenos Rehabilitatiecongres

Kenniscentrum Phrenos website

Wilma Boevink ontvangt Ereprijs Fonds Psychische Gezondheid op Phrenos Rehabilitatiecongres

penningFPGTijdens het Phrenos Rehabilitatiecongres op 21 mei 2015 reikte Ronald Gorter de Ereprijs van het Fonds Psychische gezondheid uit aan Wilma Boevink.
In zijn toespraak vertelde de directeur van het Fonds dat de keuze op haar gevallen is omdat zij een belangrijke aanjager is van de herstelbeweging voor mensen met een psychische aandoening. Haar overtuiging dat ervaringsdeskundigen elkaar kunnen helpen en ondersteunen in hun proces van herstel, wordt gedeeld door het Fonds. DSC09593
 
Gorter: ‘Omdat zij een belangrijke rol heeft gespeeld en nog steeds speelt in het verbinden van mensen binnen de herstelbeweging, kennen we haar de Ereprijs toe.’
 
 
Wilma Boevink is momenteel senior wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut. Nadat zij de prijs in ontvangst had genomen hield zij een lezing over de agenda van de herstelbeweging. Na een historisch overzicht van de ontwikkeling die deze beweging heeft doorgemaakt, kwam zij tot de conclusie dat het doel nog niet bereikt is. Boven aan de agenda van de herstelbeweging staat nu een gedeeld eigenaarschap van de ggz voor patiënten, ervaringsdeskundigen en behandelaars. Zie ook de powerpointpresentatie bij haar lezing op deze website.
DSC09606
Natuurlijk horen bij zo’n prijsuitreiking felicitaties…Phrenos Rehabilitatiecongres 075
DSC09622en een lekkernij.Phrenos Rehabilitatiecongres 070
Meer informatie over de ereprijs van het Fonds Psychiche Gezondheid kunt u vinden op: www.psychischegezondheid.nl/ereprijs Hier kunt u ook een interview met Wilma Boevink downloaden uit het boek van Petra Hunsche: ‘De Strijdbare patiënt. Van gekkenbeweging tot cliëntenbewustzijn. Portretten 1970 – 2000’ (publicatiejaar: 2008).

Back To Top