Skip to: Verslag Werkconferentie Kan de E uit EPA?

Kenniscentrum Phrenos website

Verslag Werkconferentie Kan de E uit EPA?

Hoe chroniciteit en marginalisering te voorkomen

Werkconferentie – op uitnodiging –
vrijdagmiddag 8 juni 2018, Zaalverhuur 7 (Boothstraat 7 te Utrecht)

In samenwerking met GGNet is Kenniscentrum Phrenos gestart met een initiatief om te onderzoeken hoe zorggerelateerde (of secundaire) preventie van ernstige psychische aandoeningen aangepakt kan worden. Preventie is één van de twee strategieën die moeten worden ingezet om in de komende jaren ‘een derde meer herstel’ – of: een derde minder EPA – in Nederland te realiseren (Over de brug, 2014).

In 2017 zijn Jaap van Weeghel, Chrisje Couwenbergh en Lars de Winter (Kenniscentrum Phrenos) gestart met een voorstudie die bestaat uit een landelijke veldraadpleging met tientallen experts en een omvangrijke meta-analyse van internationale wetenschappelijke literatuur. De resultaten van deze voorstudie werden op de werkconferentie gepresenteerd. Daarna werd door de aanwezigen gediscussieerd in groepjes, waarvan de uitkomsten plenair werden gepresenteerd en besproken.

De middag werd voorgezeten door Aart Schene, psychiater, hoogleraar Psychiatrie Faculteit der Medische Wetenschappen Radboud Universiteit Nijmegen.

Chrisje Couwenbergh en Kristien Harmsen schreven een verslag van de werkconferentie.

Back To Top