Skip to: Conferentie 'Herstel met werk en WRAP'

Kenniscentrum Phrenos website

Conferentie 'Herstel met werk en WRAP'

Op 9 april vond de Conferentie ‘Herstel met werk en WRAP’ plaats in het Trimbos-instituut te Utrecht. De conferentie was een kleinschalige bijeenkomst naar aanleiding van de uitkomsten van het project: ‘Duurzamer aan het werk met Supported Employment & WRAP’. Er waren 80 deelnemers aanwezig.
In dit project ‘Duurzamer aan het werk met Supported Employment & WRAP’, gestart in 2011, werd de aanvullende waarde onderzocht van de zelfmanagementtraining Wellness Recovery Action Planning (WRAP) op de effectiviteit van IPS en andere Supported Employment. De vraag was in hoeverre aandacht voor herstel en zelfmanagement werknemers met psychische aandoeningen zou kunnen helpen om hun relatie met de werkgever te verstevigen en hun baan te behouden.
Tijdens de conferentie vond een gesprek tussen een werknemer en jobcoach plaats, hield een ervaringsdeskundige een lezing over het belang van zelfmanagement bij werk, werden de onderzoeksresultaten gepresenteerd en werd het perspectief van werkgevers belicht.
’s Middags waren er vier werktafels: Werk en Stigma, Een WRAP voor werk, Arbeidsbegeleiding en Herstel, en Hoe kom je met IPS aan een baan en wat kom je tegen?
De conferentie werd afgesloten met de uitreiking van een brochure aan Fleur Boulogne, programmasecretaris ZonMW. Hierin zijn de uitkomsten van het onderzoek handzaam samengevat.
Download de brochure Werken met WRAP: duurzamer aan het werk?

Powerpointpresentaties

Tijdens de dag werd een aantal presentaties getoond die u hieronder kunt downloaden.
Wat is WRAP?
Dienke Boertien, stafmedewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid,
Kenniscentrum Phrenos
Onderzoeksresultaten ‘Duurzamer aan het werk met Supported Employment & WRAP’
Dr. Harry Michon, senior wetenschappelijk medewerker, Re-integratie, Trimbos-instituut
Inclusief ondernemen
Nienke Meek, fotograaf,
Eveline Pernoud, recruiter/sollicitatie-expert, De Sollicitatie Experts, Amsterdam
Het belang van zelfmanagement bij werk
Martijn Kole, ervaringsdeskundige, medewerker Enik, Recovery College en adviseur Raad van Bestuur, Lister, Utrecht

Programma

Als u belangstelling getoond heeft voor een herhaling van de conferentie, bericht u de organisatie u hierover nader later in het jaar.

Organisatie

Trimbos-instituut en Kenniscentrum Phrenos
project ‘Duurzamer aan het werk met Supported Employment & WRAP’
Logo_Trimbos_zonder regel_kleur_HRKenniscentrum Phrenos

ZonMw

Het project ‘Duurzamer aan het werk met Supported Employment & WRAP’ werd mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van het programma Participatie en Gezondheid, ZonMw.
 

Back To Top