Skip to: Slotconferentie Leerplan Ervaringsdeskundigheid 24 oktober 2017

Kenniscentrum Phrenos website

Slotconferentie Leerplan Ervaringsdeskundigheid 24 oktober 2017

Op dinsdag 24 oktober van 9.30 – 12.30 uur vindt in de Domstad te Utrecht de slotconferentie plaats van het project Ontwikkeling landelijk leerplan Ervaringsdeskundigheid. Doel van het project is het ontwikkelen van een landelijk leerplan Ervaringsdeskundigheid op MBO4 en HBO5 niveau. Het project is een belangrijke stap naar een landelijke norm voor een opleiding Ervaringsdeskundige in de zorg en daarmee een voorwaarde voor de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid als beroep.

Het project is uitgevoerd in opdracht van GGZ Nederland en RIBW Alliantie en wordt gefinancierd door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ (NKO). Het project is een co-creatie van het Trimbos-instituut, Kenniscentrum Phrenos, het onderwijsveld, zelfregie- en cliëntenorganisaties en de Vereniging van Ervaringsdeskundigen (VvE). Om betrokken beleidsmakers, onderwijsmedewerkers en ervaringsdeskundigen te informeren over het ontwikkelde leerplan, organiseren wij op 24 oktober een afsluitende conferentie.
Het programma is als volgt:
9.30 uur  Welkom door de dagvoorzitter Tjade Rouw
9.40 uur   Ontwikkeling Leerplan Ervaringsdeskundigheid en advies
10.00 uur  Leerplan in de context van mbo- en hbo-opleidingen
10.40 uur  Pauze
11.10 uur   Randvoorwaarden voor inzet van ervaringsdeskundigheid
11.40 uur  Aanbieden van het eerste exemplaar Leerplan aan NKO en VvE
12.05 uur  Ontwikkeling Register Ervaringsdeskundige
12.25 uur   Afsluiting door de dagvoorzitter
Aansluitend wordt een lunch geserveerd.
U kunt zich tot 1 oktober aanmelden via deze link. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, uw inschrijving is pas definitief als u een bevestiging van deelname per mail heeft ontvangen. Mocht de conferentie zijn volgeboekt, dan ontvangt u hierover bericht en wordt u op de reservelijst geplaatst.
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u terecht bij Nicole van Erp (Trimbos-instituut) nerp@trimbos.nl of bij José Weststrate (GGZ Nederland) JWeststrate@ggznederland.nl.
Back To Top