Skip to: Webinar onderzoeksnetwerk Kenniscentrum Phrenos 2 juni 2022

Kenniscentrum Phrenos website

Webinar onderzoeksnetwerk Kenniscentrum Phrenos 2 juni 2022

Donderdag 2 juni 14:00 – 16:00 uur

Onderwerp:
Hoe laat je onderzoek beter aansluiten bij de praktijk? De Cirkelen rond je onderzoek-methodiek.
Locatie:
Online via Microsoft Teams
Voor:
Onderzoekers en zorgprofessionals met affiniteit voor onderzoek werkzaam in de gespecialiseerde ggz.

Cirkelen rond je onderzoek

In de gespecialiseerde ggz, en specifiek voor mensen met ernstige psychische problemen, vinden er veel ontwikkelingen en dus ook veel praktijkgericht onderzoek plaats. In het onderzoeksnetwerk van Kenniscentrum Phrenos merken we echter regelmatig dat goed uitgevoerd onderzoek ‘op de plank terechtkomt’ en de praktijk vaak niet bereikt. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met dat de onderzoeksopzet niet goed genoeg aansluit bij een behoefte in de praktijk, of omdat er weinig aandacht is voor implementatiemogelijkheden na afloop van het onderzoek. Met de methodiek Cirkelen rond je onderzoek leren we op een andere manier naar onderzoek te kijken en hoe we de praktijk beter bij de verschillende stadia van onderzoek kunnen betrekken. Deze webinar is daarom zeer geschikt voor onderzoekers die tegen deze kwestie aanlopen en zorgprofessionals die meer betrokken willen zijn bij de opzet en uitvoering van onderzoek. Meer informatie over de methodiek Cirkelen rond je onderzoek is via deze link te vinden.

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens dit webinar zullen we uitleg geven over de Cirkelen rond je onderzoek methodiek, worden ervaringen met de methodiek gedeeld én gaan we praktisch aan de slag met een casus. Voorafgaand aan de bijeenkomst zullen deelnemers de casus, met bijkomende stukken per e-mail ontvangen. Het wordt aangeraden dit van tevoren door te nemen om het maximale uit de webinar te halen! Het concept programma is onder aan deze pagina te vinden.

Organisatie

Het webinar wordt georganiseerd vanuit het onderzoeksnetwerk herstelgerichte zorg en ondersteuning van Kenniscentrum Phrenos. Meer informatie over het onderzoeksnetwerk is te vinden op de website van Kenniscentrum Phrenos via deze link.

Sprekers bij deze webinar zijn Daan Andriessen, lector Onderzoekend Vermogen bij de Hogeschool Utrecht, en Mariken de Koning, psychiater en senior-onderzoeker bij Mentrum (Arkin).

Concept programma

Programma

14:00 – 14:20 uur:     Uitleg Cirkelen rond je onderzoek methodiek – door Daan Andriessen

14:20 – 14:40 uur:     Ervaringen met de methodiek in de praktijk – door Mariken de Koning

14:40 – 14:55 uur:     Vragen en discussie over methodiek – Gefaciliteerd door Lars de Winter

14:55 – 15:00 uur:     Korte koffiepauze

15:00 – 15:40 uur:     Aan de slag met de casus in subgroepen via break out rooms

15:40 – 16:00 uur:     Plenaire terugkoppeling en discussie casus – Gefaciliteerd door Mariken de Koning

Vanaf 16:00 uur:       Afsluiting en nazit

Aanmelden voor de webinar

Je kan je tot 31 mei aanmelden via het inschrijfformulier

Back To Top