Skip to: Programma Congresdag 28/9

Kenniscentrum Phrenos website

Programma Congresdag 28/9

09.00 uur  Ontvangst deelnemers

10.00 uur  Welkom en inleiding  –    Door dagvoorzitters prof. dr. Marieke Pijnenborg, Hoogleraar, vakgroep klinische en ontwikkelingsneuropsychologie Rijksuniversiteit Groningen en prof. dr. Wim Veling, psychiater en hoofd behandelzaken bij afdeling Psychosen, hoogleraar Psychiatrie bij RUG/UMCG en oprichter van het Netwerk Vroege Psychose.

10.10 uur  (Keynote) presentatie  – Tweegesprek Bauke Koekkoek & Wim Veling

10.45 uur  Flitspresentaties  wetenschappelijk onderzoek

11.30 uur  Pauze

12.00 uur “Wie begrijpt wie niet?” – Joke van der Meulen (familie-ervaringsdeskundig adviseur (F)GGZ, VZ en sociaal domein)
Joke van der Meulen zal zich in haar lezing focussen op de complexiteit en het onbegrip waar je ook als naaste tegen aanloopt. Met dilemma’s als ingrijpen of autonomie geven, empathisch zijn of boos worden, moeder zijn of hulpverlener.

12.30 uur  Lunch  met bezoek posters in Foyer

 13.30 uur  Intermezzo

 14.00 uur  Is iemand met een psychose een 2derangsburger? – Interview met Philippe Delespaul door dagvoorzitter Marieke Pijnenborg. Prof.dr. Philippe Delespaul is hoogleraar Innovatie in de geestelijke gezondheidszorg Universiteit Maastricht (vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie) en psycholoog, Mondriaan, Heerlen.
Lees de samenvatting

14.30 uur Psychotisch, zo gek nog niet… – Dr. Harold J.G.M. van Megen, Stichting psychiatrie en film.
Lees de samenvatting

15.00 uur  Pauze

15.30 uur Psychose in de samenleving: een plek voor iedereen? – Dr. Mariken de Koning, Psychiater Mentrum Herstelondersteunende Vervolgklinieken (HOV), Plaatsvervangend A-opleider, Senior onderzoeker afdeling Onderzoek Arkin
Lees de samenvatting

16.00 uur  De wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden in geval van een psychose – mr. dr. Rob Keurentjes, rechter-plaatsvervanger, Rechtbank Gelderland
In deze inleiding zullen de mogelijkheden die de Wet verplichte zorg biedt in geval van een psychose worden bezien vanuit een specifiek juridische invalshoek. Wat kan er allemaal wanneer de betrokkene geen zorg wil maar ook: wat kan er op vrijwillige basis nadat er een maatregel is afgegeven die verplichte zorg mogelijk maakt. Waar ligt de grens tussen vrijwillige, assertieve en verplichte zorg?

16.30 uur  Uitreiking Posterprijs – korte presentatie door winnaar

16.45 uur  Intermezzo/Optreden / Afsluiting

17.00 uur Hapje/drankje

Meer informatie

Neem voor meer informatie over Het Nationale Psychosecongres 2023 contact op met:

Secretariaat Phrenos
tel: 030 – 2931626
info@kcphrenos.nl

Back To Top